SLIDESHOW CK : No items found.

CREDO

geloven op scherp

De Leeuwarder kunstenaar Henk Pietersma hoopt in het najaar van 2021 werken rondom het thema "Credo" te exposeren in de Oude of Sint Alexanderkerk te Bennekom. Hij maakte zijn werk in acryl bij de Geloofsbelijdenis van Nicea met indringende teksten samengevat in het thema “Credo, geloven op scherp”. De tentoonstelling in de Oude kerk laat ca. 35 schilderijen zien samen met poëtische reflecties van de maker zelf. Wat betekent de oude geloofsbelijdenis (nog) vandaag de dag? Een tijd waarin het christelijk geloof niet meer zo vanzelfsprekend is. In deze werken laat Henk Pietersma ons zien hoe dat voor hem leeft. Bij iedere creatie schrijft hij ook een  tekst, geïnspireerd op één woord uit het Credo.  Gedurende de expositieperiode worden ook nevenactiviteiten georganiseerd rondom het thema.

De Oude kerk wordt gedurende de expositieperiode op vrijdag en zaterdag opengesteld en wil zo een gastvrij middelpunt van de Bennekomse samenleving zijn, waar mensen kunnen genieten van kunst en elkaar kunnen ontmoeten.